Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@18:50:11 GMT

تله گذاری برای دلار 4 هزار تومانی

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۰۹۰۳۹

اقتصاد>اقتصاد کلان - علی پاکزادسردبیر عصر اقتصاد در سرمقاله این روزنامه نوشت:مصوبات روزهای آخر محمدرضا نعمت زاده، حواشی زیادی به دنبال داشت ولی به نظر می رسد هدف اصلی از مصوبات حاشیه ساز را آن روزها کسی متوجه نشد.



حذف اجبار قانونی درج قیمت بر روی برخی از کالاها و خروج 255 گروه کالایی از شمول دریافت ارز مبادله ای که طی روزهای پایانی حضور محمد نعمت زاده در وزارت صنعت، معدن و تجارت تصویب و ابلاغ شد از سوی بسیاری از رسانه ها به عنوان اقدامی قلمداد شد که هرج و مرج قیمتی در بازار مصرف به دنبال خواهد داشت، روز گذشته هم رئیس اتحادیه تولید کنندگان مرغ گوشتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما هشدار داد که از 255 گروه کالایی که دیگر ارز مبادله ای دریافت نمی کنند 19 گروه مربوط به دان مرغ و کنجاله سویا و دیگر نهاده هایی هستند که تاثیر مستقیم بر قیمت این کالا در بازار خواهند داشت و به زودی شاهد افزایش حداقل 400 تومانی هر کیلو گوشت مرغ در بازار خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این اتفاقات به ظاهر بی ارتباط زمانی معنی واقعی خود را به نمایش می گذارند که به روند اتخاذ شده از سوی بانک مرکزی برای تک نرخی کردن ارز نگاه کنیم. بانک مرکزی در شرایطی که رشد اقتصادی کشور در سال 95 به گفته آمار حدود 12 درصد بوده است اعلام می کند که شرایط برای تک نرخی شدن ارز مناسب نیست!

اما به محض رسیدن نرخ ارز به حدود 3800 تومان زمزمه تک نرخی شدن ارز و بازار سازی برای ارز آزاد آغاز شده است، اولین اقدام هدایت تقاضای ارز مبادله ای به سمت بازار آزاد بود یعنی حذف 255 ردیف کالایی از شمول دریافت ارز مبادله ای و در پی آن به فاصله زمانی حدود چند هفته ارز مسافری نیز با توجیبه حذف یارانه سفرهای خارجی از فهرست ارز مبادله ای حذف می شود (البته من هم با دادن یارانه به مسافرتهای خارجی مخالفم ولی سئوال اینجاست چرا حالا؟ ).

تنها با این دو اقدام چند میلیارد دلار تقاضا به بازار آزاد ارز هدایت شد که تبعات آنرا در فاصله بین تیرماه تا شهریور ماه شاهد هستیم. قیمت دلار از متوسط 3770 تومان در تیرماه به این روزها به 3900 تومان افزایش پیدا کرد.

به واقع این تله گذاری برای قیمت 4000 تومانی است که با تهیج و هدایت تقاضا در بازار آزاد شکل می گیرد و برای جلوگییری از هر نوع ریزش قیمتی با افزایش تدریجی ارز مبادله ای حمایت می شود.

این اقدامات مشابه روندی است که در سال 80 از سوی بانک مرکزی برای بازار سازی جهت توجیه ارز 800 تومانی در بازار آزاد اتخاذ شد، البته در آن زمان چون افزایش تقاضا مدنظر بود ارز بر خلاف امروز ارز همراه با مسافر افزایش پیدا کرد و تخصیص ارز 800 تومانی به صنایع شکلی اجباری به خود گرفت.

به هر شکل برآیند آنچه امروز در فضای سیاستهای پولی در حال شکل گرفتن است به شکلی طراحی شده است که دلار در نقطه ای فراتر از مرز 4000 تومان تک نرخی شود.

اما نکته ای که در این میان جالب است دلیل واقعی حذف اجبار درج قیمت بر روی کالاهاست. یکی از مشکلات تولید کنندگان در زمان افزایش نرخ دلار، تطبیق قیمت های مصوب است با رشد قیمت تمام شده است. به نظر میرسد مصوبه دقیقه 90 محمدرضا نعمت زاده ناظر به حل پیشاپیش این مشکل بوده است.

متاسفانه تمام این شواهد گویای آن است که سیاستگذاران اقتصادی تسلیم طرفداران ایجاد تورم برای ایجاد رونق شده اند، یعنی طی کردن مسیری که بارها آزموده شده است و نتیجه ای جز تضعیف پایه های اقتصاد مولد در کشور در پی نداشته است و تنها منتفع چنین وضعیتی صد البته سوداگران ارزی هستند که سالهاست به هر بهانه ای به سرکوب ارز پول ملی کمک کرده و دولتها نیز مرعوب ایشان بوده اند.

3535

کلید واژه‌ها : نرخ ارز - ارز -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟

روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه‌شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد. بازیگران بازار ارز کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار حمایت‌های بانک مرکزی را ۲عامل مهم در راستای کاهشی شدن روند نرخ ارز می‌دانند. پس از اتمام درگیری‌های منطقه‌ای و فاصله گرفتن ریسک‌های سیاسی از بازار، روند افزایشی نیمه دوم فروردین ماه در حال جبران است. در طی این روند افزایشی که صرفا با اتکا بر هیجانات معامله‌گران صورت گرفت، حجم معاملات زیاد نبود در نتیجه جبران آن نیز ساده‌تر صورت می‌گیرد و بازار با حمایت شدیدی مواجه نمی‌شود.

دیروز چهارشنبه ۵اردیبهشت‌ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیر رسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز سه‌شنبه به پله خروجی کانال ۶۴هزار تومانی رسیده بود، در بازار صبح روز گذشته فعالیت خود را با افت قیمتی چشم‌گیر در مرز ۲ کانال ۶۳ و ۶۴هزار تومانی آغاز کرد.

این افت قیمت به‌گونه‌ای پیش رفت که در ساعاتی از ظهر روز گذشته اسکناس آمریکایی در کانال۶۳هزار تومانی معامله شد. اما در نهایت آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۹۵۰تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۶۴هزار تومان ثبت شد. قیمت فردایی این ارز در عصر روز گذشته نیز در بازه ۶۴هزار تا ۶۴هزار و ۲۰۰تومان ثبت شد. همزمان با قیمت دلار نرخ دیگر شاخص‌های ارزی نیز در روز گذشته کاهشی بود. اسکناس یوروی آزاد با ۶۵۰تومان کاهش در رقم ۶۸هزار و ۶۰۰تومان فروخته شد. پوند نیز افت قیمتی ۵۰۰تومانی را تجربه کرد و در رقم ۷۹هزار و ۷۵۰تومان معامله شد.

شروع عملیات تعدیل دلار رسمی؟

فعالان بازار ارز در روز‌های اخیر شاهد خروج نرخ دلار رسمی از شرایط میخکوب و رشد آن بودند. نرخ دلار رسمی در هفته‌های اخیر در نیمه‌های کانال قیمتی ۴۳هزار تومانی از حرکت ایستاده بود و نوسانی نداشت. اما از سوی دیگر قیمت این ارز در بازار آزاد نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد و در نتیجه فاصله این ۲نرخ افزایش یافت. افزایش فاصله میان نرخ‌های رسمی و غیررسمی با افزایش رانت ارزی در کشور زمینه‌ساز فعالیت‌های سودجویانه می‌شود. در نتیجه بسیاری از کارشناسان ارزی معتقدند که تعدیل نرخ رسمی با توجه به بازار آزاد از جمله وظایف مهم بانک مرکزی است. روز گذشته هر برگ دلار رسمی ۱۴۲تومان رشد کرد و در رقم ۴۴هزار و ۳۸تومان معامله شد. فاصله نرخ‌های رسمی و غیررسمی در بازار حدود ۲۰هزار تومان است.

سکه به دنبال طلای جهانی

افت قیمت طلای جهانی و همچنین نوسانات کاهشی دلار آزاد زمینه‌ساز کاهش قیمت سکه طلا شده است. هر قطعه سکه طلای طرح جدید در بازار روز گذشته با افت قیمتی یک‌میلیون تومانی در رقم ۴۱میلیون و ۹۰۰هزار تومان معامله شد. همچنین نیم و ربع سکه نیز در بازار روز گذشته به ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومان افت قیمت را تجربه کردند و در ارقام ۲۴میلیون و ۹۰۰هزار تومان و ۱۵ میلیون تومان به فروش رسیدند.

دیگر خبرها

  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • جدیدترین قیمت دلار، یورو و درهم در مرکز مبادله ارز | افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای
  • قیمت دلار چقدر شد؟ / نرخ روز ارزهای مبادله‌ای
  • افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای/ دلار چند شد؟
  • بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است