Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- فعالان اقتصادي منطقه آزادانزلي به عنوان تنها منطقه آزاد حاشيه درياي خزر،تغيير نگرش دولتمردان به مقوله صادرات، برداشتن عينک بدبيني از مناطق آزاد، رفع مقررات دست و پاگير اداري را براي رونق فعاليت اين مناطق ورسيدن به رشد اقتصادي هدف گذاري شده و اشتغالزايي خواستارند.

به گزارش روز يکشنبه ايرنا، منطقه آزاد انزلي با مساحتي نزديک به 9 هزار و 400 کيلومتر خشکي و 40 کيلومتر نوار ساحلي با عمق 2 کيلومتر در درياي خزر در استان گيلان تنها منطقه آزاد ايران در حاشيه اين دريا و قطب اقتصادي شمال کشور در نزديکي تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين منطقه در سال 1384 فعاليت رسمي خود را به عنوان يکي از هفت منطقه آزاد کشور آغاز کرد.
در حال حاضر علاوه بر منطقه آزاد انزلي شش منطقه آزاد ديگر شامل کيش، قشم، اروند رود، ارس، ماکو و چابهار در چهار گوشه کشور فعالند.
فعاليت اقتصادي در منطقه آزاد انزلي در سال 1389 با حضور 110 شرکت اقتصادي آغاز و اکنون آمار اين شرکت ها به رقم يک هزار و 613 رسيده است. مقايسه بين آمار شرکت هاي فعال در سال 1394 تا 1395 نشان دهنده رشد 31 درصدي آنهاست و در سال جاري نيز 928 شرکت براي فعاليت مجوز دريافت کرده اند که نشان دهنده رشد چشمگير و روزافزون فعاليت اقتصادي در اين منطقه است.
علاوه بر اين تا پايان مرداد ماه سال جاري(1396) نيز 109 شرکت و موسسه براي فعاليت در اين منطقه ثبت شده اند که مقايسه آماري آنها بين سال هاي 1394 تا 1395 نشان دهنده رشد 10درصدي است.
رقم شرکت هاي ثبت شده بين سال هاي 1389 تا 1395 به ترتيب 79، 109، 171، 262، 312، 334 و 366 فقره بوده است.
ميزان سرمايه گذاري فعالان اقتصادي در منطقه مزبور که در سال 1389 هجري شمسي 364 ميليارد ريال بود، در پايان سال 1395 به 33هزار و 257 ميليارد ريال افزايش يافت و در تا پايان مرداد ماه 1396 نيز اين سرمايه گذاري ها بر اساس اعلام منطقه آزاد انزلي به 11 هزار و 671 ميليارد ريال رسيده است.
مقايسه آماري بين سال هاي 1394 تا 1395 هم نشان دهنده 139 درصد رشد است که به نظر مي رسد با توجه به سرمايه گذاري هاي انجام شده در سال جاري و استقبال سرمايه گذاران در پايان امسال نيز اين رقم رشد قابل توجهي را نشان دهد و آينده فعاليت هاي منطقه درخشان باشد.
«رضا مسرور» رئيس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي در ارتباط با رونق بيشتر در اقتصاد کشور در ديدار با هيات رسانه اي اعزامي از تهران گفت: در سال هاي گذشته، بهره بانکي بالاي 20 درصد، رقيب اصلي فعاليت اقتصادي واحدهاي توليدي و صنعتي بود و حال با بحران بانکي، اين رقم به 15 درصد رسيده و پيش بيني مي شود در آينده نه چندان دور حجم زيادي از سپرده هاي مردم براي رونق اقتصادي از بانک ها خارج شود.
«با توجه به رقم 28 درصدي نرخ بيکاري در استان گيلان سرمايه گذاري هاي مزبور منجر به ايجاد اشتغال در منطقه شده است و بر اساس اعلام آمارهاي منطقه آزاد انزلي بين سال هاي 1392 تا 1395 به ترتيب 821، 2 هزار و 245 ، 2 هزار و 970 و 2 هزار و 498 نفر در اين استان مشغول به کار شده اند
«کشورهاي حاشيه درياي خزر، ترکيه و کشورهاي حاشيه خليج فارس و آسياي جنوب شرقي عمده بازارهاي صادرات و واردات محصولات از طريق منطقه آزاد انزلي هستند.»
رييس هيات مديره منطقه آزاد انزلي در اين ارتباط نيز گفت: حجم مبادلات تجاري ما با کشورهاي همسايه شمالي همچون روسيه، جمهوري آذربايجان و قزاقستان تا نقطه مطلوب، فاصله زيادي دارد که بايد اين مبادلات را گسترش داده و سياست هاي تجارت ترجيحي را در اين زمينه دنبال کنيم.
«صادرات از اين منطقه در سال 1389 يک ميليون و 300 هزار دلار بود و در سال 1394 به 41 ميليون و 640 هزار دلار و در سال 1395 به 55 ميليون دلار رسيده است. مقايسه سال هاي 1394 با 1395 از رشد 32 درصدي حکايت دارد. در 5 ماه نخست امسال نيز 26 ميليون و 500 هزار دلار محصول توليد شده در منطقه به خارج صادر شده است.»
«علاوه بر اين صادرات مجدد از منطقه آزاد انزلي نيز که بين سال هاي 1392 تا 1395 به ترتيب 25 ، 204 ، 229 ، 300 ميليون دلار بوده و در 5 ماه نخست امسال به 95 ميليون دلار رسيده است. مقايسه بين سال هاي 1394 و 1395 نيز از رشد 31 درصد حکايت دارد.»
مسرور درباره صادرات مجدد از منطقه آزاد انزلي نيز گفت: در سال هاي گذشته، حدود 55 واحد صنعتي غيرفعال در منطقه آزاد انزلي فعال شد و در نتيجه سياست هاي ايجاد مزيت رقابتي، توانستيم رتبه اول صادرات و صادرات مجدد را در ميان مناطق آزاد تجاري کشور کسب کنيم.
وي ادامه داد، از حدود 800 ميليون دلار صادرات کل(صادرات و صادرات مجدد) مناطق آزاد کشور در سال گذشته، 350 ميليون دلار سهم منطقه آزاد انزلي بود در حالي که اين رقم در سال 91-90 حدود 440 هزار دلار گزارش شد و انتظار اصلي از فعاليت مناطق آزاد، ايجاد درآمد ارزي براي کشور است.
معافيت از ماليات مستقيم به مدت 20 سال براي کليه فعاليت ها در تمام زمينه ها ، ورود مواد اوليه ، قطعات ، ماشين آلات و دستگاه هاي خط توليد بدون عوارض گمرکي به محل کارخانه، استفاده از مزيت قانون ارزش افزوده ، معادل درصد تخصيصي کميسيون ارزش افزوده از حقوق ورود گمرکي مواد اوليه در زمان ورود کالاي ساخته شده به داخل کشور و اسفاده از مزيت درصد مجاز ورود کالا معادل درصد تخصيصي مصوب کميسيون ارزش افزوده بدون ارائه ثبت سفارش به داخل کشور بخشي از مزاياي فعاليت اقتصادي در اين منطقه براي سرمايه گذاران داخلي و خارجي است.
معافيت از ماليات ارزش افزوده در صورت توليد و فروش در محدوده منطقه، معافيت کامل از حقوق ورودي گمرکي مواد اوليه کالاي توليدي در صورت توليد و عرضه آن به حوزه کالاي همراه مسافر، استفاده از معافيت کامل گمرکي در صورت توليد و صادرات به خارج از کشور، متروکه نشدن کالاي ورودي جهت توليد بدون مدت زمان ماندگاري، کاهش عوارض سهم سازمان از محل 15 درصد سود بازرگاني مواد اوليه ورودي براي شرکت هاي توليدي صادرات محور، امکان مشارکت با سرمايه گذاران خارجي بدون محدوديت در نسبت مشارکت و امکان سرمايه گذاري 100 درصدي خارجي ،آزادي کامل ورود و خروج اصل سرمايه و سود حاصل از فعاليت هاي اقتصادي، آزادي انتقال ارز به خارج بدون هيچگونه محدوديت، امکان فعاليت بانکها و موسسات مالي - بيمه اي در اين منطقه، عدم نياز به اخذ رواديد براي ورود اتباع خارجي به منطقه ، عدم وجود موانع غير تعرفه اي براي ورود کالا به منطقه آزاد را بايد به عنوان بخش ديگري از مزاياي فعاليت اقتصادي در اين منطقه ذکر کرد.
واگذاري زمين به قيمت مصوب سازمان و با نرخ مناسب، فعاليت بورس کالا در منطقه آزاد انزلي، وجود سرعت عمل در انجام امور و حداقل بروکراسي اداري،ارايه خدمات بيمه توسط انواع بيمه هاي خصوصي و دولتي ، برخورداري از موقعيت استثنايي در حمل و نقل و ترانزيت در منطقه به واسطه قرار گرفتن در کريدور شمال – جنوب، برخورداري از شرايط اقليمي مناسب و آب و هواي مطبوع و طبيعت چهار فصل و خاک حاصلخيز، دسترسي به نيروي انساني ماهر و متخصص به جهت وجود مراکز علمي در استان گيلان، برخورداري از قابليت هاي گردشگري طبيعي و بکر شامل ساحل ، جنگل و تالاب انزلي ، نزديکي به فروگاه بين المللي سردار جنگل رشت،همجواري و امکان ارتباط دريايي با بنادر کشورهاي اطراف درياي خزر شامل روسيه ، قزاقستان ، ترکمنستان و جمهوري آذربايجان و وجود بازار مصرف جامعه کشورهاي مستقل مشترک المنافع يا هم سود (سي آي اس - CIS) با بيش از 450 ميليون نفر جمعيت ديگر مزايا و مشوق هاي حمايتي براي سرمايه گذاران در منطقه آزاد انزلي است.
از زمان راه اندازي سازمان منطقه آزاد انزلي اقدامات عمراني و زيرساختي زيادي صورت گرفته است و در همين ارتباط از سال 1389 تا 1396 به ترتيب 348 ،387 ، 285 ، 163 ، 594 ،1046 ،1923 و 824 ميليارد ريال هزينه شده است.
در حال حاضر بيش از دو هزار شرکت و موسسه اقتصادي در منطقه آزاد انزلي فعاليت دارند که در جريان سفر هيات رسانه اي از تهران برخي از شرکت هاي توليدي و صنعتي بازديد شد.
** ايجاد نمايندگي در کشورهاي اروپايي
يکي از کارخانه هاي توليدي در منطقه آزاد انزلي که در توليد پوشاک فعاليت دارد نشان تجاري « هپي لند» يا سرزمين شاد است.
گروه کارخانجات سرزمين شاد که هم اکنون به يکي از بزرگ ترين کارخانجات طراحي مد و لباس و دوخت و دوز در کشور و حتي يکي از برندهاي معتبر ملي در عرصه جهاني شمرده مي شود، از سال 1385 در شهرک صنعتي شماره دو منطقه آزاد انزلي با ايجاد هلدينگ هاي تجاري در قالب سه شرکت نوين بافان پرنگ، سرزمين شاد و پرنگ فام شروع به کار کرد.
اين شرکت انواع پوشاک خردسالان و نوجوانان را طراحي، توليد و با نام تجاري هپي لند علاوه بر سطح داخلي به کشورهاي مختلف اروپايي، آسيايي و آمريکاي شمالي صادر مي کند.
توليدات و فعاليت هاي شرکت سرزمين شاد بيشتر در زمينه پوشاک خردسالان تا رده سني 16 سال است. اين شرکت همچنين طرح هايي نيز براي توليد کفش براي همين دامنه سني در دست اقدام دارد که بخش هايي از طرح مزبور تاکنون اجرايي شده است.
اين مجموعه در سال هاي اخير به عنوان توليدکننده نمونه استاني و ملي در عرصه پوشاک انتخاب شده است. به طور مثال در سال 1395 و در مراسم روز ملي صادرات کشور(29 مهر ماه) ميزان صادرات هپي لند از ابتداي سال تا آن زمان افزون بر 10 ميليون دلار بود.
«احمد طاهري» مدير عامل گروه کارخانه سرزمين شاد درباره فعاليت هاي آن به هيات رسانه اي گفت : اين شرکت با ثبت برند (ROOH) در اروپا، از سال 1385 در منطقه آزاد انزلي شروع به فعاليت کرده و با گذشت پنج سال از زمان حضور در عرصه صادرات، ميزان صادرات آن اکنون به بيش از 20 ميليون دلار رسيده است.
وي با بيان اينکه اکنون برخي کشورهاي منطقه از طريق توليد و صدور پوشاک به اندازه درآمدهاي فروش نفت ايران سود به دست مي آورند، گفت: صنعت پوشاک در ايران ضعيف و توليدکنندگان آن کم است و به جهت نبود انواع پارچه مورد نياز، اين شرکت مجبور است تا با تهيه نخ نسبت به سفارش تهيه برخي پارچه در خارج اقدام کند ولي با اين وجود تلاش مي شود تا 95 درصد پارچه مصرفي از داخل تامين شود.
اين کارآفرين نمونه ملي که در منطقه آزاد انزلي مشغول به فعاليت است درباره تغيير نگرش و عملکرد دولت و دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد به مقوله صادرات گفت: در سه سال گذشته در منطقه آزاد انزلي شاهد فعال سازي شرکت هاي زياد توليدي - صنعتي هستيم و در اين ميان اين شرکت نيز اقدام به توسعه فعاليت خود کرده و ميزان اشتغال آن اکنون به حدود يک هزار و 500 نفر رسيده است که 75 درصد از آنان را زنان تشکيل مي دهند.
بر اساس اعلام مدير عامل سرزمين شاد علاوه بر افراد شاغل، 500 نفر از کارکنان اين شرکت که بنا به عللي مانند داشتن فرزند نمي توانند در سر کار حاضر شوند به صورت برون کار و در منازل نسبت به تهيه سفارش هاي لازم براي شرکت اقدام مي کنند.
به گفته طاهري ، در اين سال ها رويکرد شرکت به تقويت خرده فروشي در ايران، همزمان با عمده فروشي در سطح اروپا بوده است و بر اين اساس هم اکنون 52 واحد فروش در شهرهاي مختلف کشور فعالند که تا پايان سال اين تعداد به هفتاد واحد افزايش مي يابد.
براي راه اندازي نمايندگي اين شرکت ضمن ارايه وام 100 ميليون توماني به افراد واجد شرايط با 4 درصد سود نسبت به تزيين و ديگر اقدامات لازم براي نمايندگي راسا اقدام مي کند.
وي با بيان اينکه در راستاي اجراي طرح توسعه شرکت ،کارخانه جديد توليد کفش و کت شلوار را در منطقه آزاد انزلي به منظور افزايش ظرفيت صادراتي و اشتغالزايي گروه توليدي سرزمين شاد در دست احداث داريم ، گفت : در راستاي توسعه مراکز عرضه و فروش در کشورهاي اروپايي و غير اروپايي شعباتي در کشورهاي آلمان، اوکراين، جمهوري آذربايجان و شهر استانبول در ترکيه راه اندازي شده است و در عين حال در روسيه ، ايتاليا و فرانسه نيز شعبه فروش داير خواهد شد.
به گفته طاهري ، فروش به برخي از کشورها مانند عراق و افغانستان از طريق شعبات مزبور صورت مي گيرد.
وي همچنين از ميزان سود بالاي برخي از بانک ها براي حمايت از صنايع داخلي انتقاد کرد و گفت: در اين ارتباط اکنون ما با برخي بانک ها به مشکل برخورده ايم و در حال اقدامات حقوقي براي حل آنها هستيم.
مسئولان اين شرکت در يک اقدام جالب زمينه ازدواج برخي از پرسنل خود را هم فراهم کرده اند و براي همين منظور اتاق کوچکي از اين شرکت به عکس هاي ازدواج پرسنل آن اختصاص يافته و در کنار آن برنامه هايي نيز براي جشن ازدواج افراد شاغل با دعوت از برخي شخصيت هاي فرهنگي برگزار شده است.
بر اساس اعلام طاهري مدير عامل اين شرکت تاکنون 150 ازدواج بين پرسنل اين شرکت صورت گرفته است.
** صادرات کود کشاورزي از منطقه آزاد در آينده نزديک
شرکت بهسان نوپا (برگرفته از نام يک شرکت دانمارکي) يکي ديگر از شرکت هاي مورد بازديد هيات رسانه اي اعزامي از تهران در منطقه آزاد انزلي بود.
اين شرکت در زمينه توليد انواع کودهاي کشاورزي فعاليت دارد و کار خود را از سال جاري آغاز کرده است. اين شرکت يک شرکت دانش بنيان توليدکننده کودهاي کشاورزي گرانول، مايع و پودري است.
عمده 22 پرسنل اين شرکت داراي تحصيلات عالي هستند و با تکميل طرح توسعه، تعداد افراد مشغول به کار تا 30 نفر قابل افزايش است.
مواد اوليه مورد استفاده به طور کامل داخلي است يعني از عناصر اصلي ازت، فسفر، پتاس، و از عناصر ثانويه نيز سولفات مس، روي، منگنز، آهن، موليبدن، کلسيم ، بُرن و ديگر عناصر ثانويه در ساخت محصول نهايي استفاده مي شود.
« محمدحسين عابد» از مسئولان اين شرکت در جريان بازديد هيات رسانه اي گفت، در گزارش فائو، پنج عنصر اصلي و عناصر ثانويه بايد در زنجيره غذايي انسان ها وجود داشته باشد و برخي از نابهنجاري ها و پرخاشگري هاي موجود در رفتار مردم ناشي از کمبود اين عناصر در غذاي مصرفي است.
فرايند ساخت کود به روش گرانول به صورت ميکس و اختلاط است، در مايعات به شيوه راکتور و اختلاط صورت مي گيرد و کودهاي توليدي روش پودري نيز از طريق آسياب ميکس و اختلاط توليد مي شود.
بنابراين با توجه به نياز جامعه براي نگاهداشت و افزايش ميزان توليد محصولات کشاورزي کشور، توليد کود کشاورزي مي تواند نقش موثري در دست يابي به هدف ايفا کند.
از يک نظر مي توان گفت که محصولات اين کارخانه يک توليد استراتژيک و بنيادي است. نکته اي که بايد به آن توجه داشت اين مهم است که امريکا و اروپايي ها به عنوان بزرگ ترين توليد کنندگان محصولات کشاورزي، داراي بالاترين ميزان مصرف کودهاي کشاورزي هستند.
هدف اصلي اين شرکت دانش بنيان صادرات به بازارهاي منطقه است و به همين دليل در منطقه آزاد انزلي مشغول به فعاليت شده است. اما با توجه به نياز داخلي در حال حاضر تأمين نيازهاي داخلي کشور مدنظر است و در همين راستا در سال گذشته افزون بر 1500 تن کود کشاورزي توليد کرد و در سال جاري به 3 تا 4 هزار تن افزايش يافته و قرار است از سال آينده اقدام به صدور محصولات خود کند.
** واردکننده اي که توليدکننده شد/منطقه آزاد نبايد سياست زده شود
شرکت خردانديشان که در زمينه توليد پوشاک زنانه فعاليت دارد يکي ديگر از مراکز مورد بازديد هيات رسانه اي بود.
«بهزاد هويدا» مدير اين شرکت که پيشتر به مدت دو دهه از وارد کنندگان بنام پوشاک در استان گيلان و کشور بوده است ، بنا به علاقه شخصي و به منظور ايجاد اشتغال مولد با بهره گيري از ظرفيت منطقه آزاد انزلي اقدام به ايجاد يک خط توليد و کارخانه در شهرک صنعتي منطقه آزاد انزلي کرده است.
واحد توليدي وي از مجموعه واحدهاي توليدي راکدي بوده که در سه سال گذشته از سوي سازمان منطقه آزاد انزلي با جذب سرمايه گذار جديد به چرخه توليد بازگشته است.
اين شرکت با 70 نفر پرسنل که بيشتر آنان زن هستند از 17 فروردين ماه سال جاري وارد مدار توليد شده و برنامه هايي نيز براي صدور محصول به خارج از کشور دارد.
هم اکنون توليدات اين مجموعه توليد 20 مدل مانتو است که به صورت مستقيم در مجتمع هاي منطقه به قيمت 600 هزار ريال به فروش مي رسد.
هويدا هنگام بازديد هيات رسانه اي با اشاره به اينکه ميانگين جهاني مدت زمان توليد يک لباس مانند مانتو کمي بيشتر از سه دقيقه است و ما اکنون با توليد هر مانتو در 4 دقيقه به اين استاندارد نزديک مي شويم، گفت، در حال حاضر توليد پوشاک براي بانوان در دستور کار قرار دارد و در ادامه و با شروع به کار فعاليت طرح توسعه اين مجموعه، توليد پوشاک کودکان و مردانه نيز به سبد کالايي اين کارخانه اضافه خواهد شد.
به گفته وي اقدامات لازم براي واگذاري زمين در کنار اين کارخانه براي توسعه بيشتر محصولات و تنوع بخشي به آنها در حال انجام است که در صورت پيشرفت خوب امور تا خرداد ماه سال 1397 خط توليد محصولات جديد زنانه و مردانه راه اندازي خواهد شد.
به گفته وي ، هم اکنون رايزني لازم براي اخذ مجوز توليد يک برند بين المللي (ال سي وايکيکي) در حال انجام است.
هويدا اقدام بعدي خود را دريافت مجوز 4 برند ديگر بين المللي پوشاک ذکر کرد و گفت: در صورت دريافت اين مجوزها صفر تا صد کارها در داخل انجام خواهد شد و براي 400 نفر اشتغالزايي مي شود.
وي طرح برخي مسايل مانند قاچاق از مناطق آزاد را رد کرد و گفت ، براي ما با توجه به سرمايه گذاري هايي که انجام داده ايم خروج مثلا 4 قلم کالا از منطقه چيزي جز بدنامي به همراه ندارد و کسي در اين منطقه به دنبال چنين اقدامي نيست.
مدير عامل شرکت خرد انديشان اضافه کرد، بايد عينک بدبيني نسبت به مناطق آزاد را برداشت و با تغييرات جديد در مناطق آزاد اميدواريم وضعيت بهبود يابد چون افراد جديد داراي پيشينه لازم براي اداره کار هستند.
هويدا بروکراسي اداري ميان سازمان و برخي نهادهاي همکار در منطقه آزاد انزلي را مهم ترين مشکل و دغدغه سرمايه گذاران عنوان کرد.
** فروش محصولات ام دي اف اين شرکت در داخل به نام خارجي
شرکت چوبکاران عصر نوين داراي دو کارخانه فعال در تهران است و کارخانه توليدي مشغول به کار در منطقه آزاد انزلي که همزمان با سفر اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهوري در تير ماه سالجاري وارد مدار توليد رسمي شده سومين کارخانه اين مجموعه است.
مجموعه محصولات توليدي اين کارخانه در بخش صنايع سلولزي قابل تجميع است و بر اين اساس انواع ورق MDF، ديوار پوش PVC، پروفيل MDF، صفحه کابينت و پارکت PVCدر اين شرکت توليد مي شود که برخي محصولات آن مانند ورق هاي ام دي اف در داخل به نام محصول خارجي به فروش مي رسد.
نکته حائز اهميت اينکه دو محصول ديگر به صورت انحصاري در منطقه آزاد انزلي توليد مي شود که توليد چوب پلاست از ضايعات برنج است که به عنوان يک محصول دانش بنيان توليد مي شود و حتي ماشين آلات خط توليد را نيز در ايران طراحي و ساخته اند.
دومين محصول نيز ورق ضد حريق است که تکنولوژي انحصاري آن در آلمان و ايتاليا است.
هم اکنون در اين مجموعه 100 نفر به صورت مستقيم مشغول به کار هستند. ميزان سرمايه گذاري شرکت چوبکاران عصر نوين در منطقه آزاد انزلي بالغ بر 25 ميليارد تومان است.
براساس مکاتبات صورت گرفته با وزارت صنعت، معدن و تجارت براي انتخاب صادر کننده نمونه سال 95، اين شرکت با ميزان 5 ميليون دلار صادرات در سال گذشته صادر کننده نمونه انتخاب شده و ظرف شش ماه گذشته (از ابتداي فروردين 96 تاکنون) نيز افزون بر 6 ميليون دلار صادرات به کشورهاي منطقه، حاشيه درياي خزر، ترکيه و کشورهاي شرق اروپا همچون روماني و بلغارستان داشته است.
شرکت چوبکاران عصر نوين نيز مانند ديگر صادرکنندگان به دليل بهره مندي از مزايا و معافيت هاي قانوني منطقه آزاد انزلي، نزديکي آن به بازارهاي مصرف داخلي و خارجي و ارزش افزوده ايجاد شده ناشي از رونق فضاي کسب و کار و تکميل پروژه زيرساختي در اين منطقه در دوره مديريت فعلي منطقه مشغول به کار شده است.
يکي از اساسي ترين مشکلات اين شرکت وجود ضايعات در جاي جاي آن با توجه به محدوديت فضاي کار است که اين مشکل نيز در ديگر مراکز صنعتي منطقه آزاد انزلي وجود داشته و بيشتر به خاطر بروز اختلاف بين گمرک و سازمان منطقه آزاد براي خروج آنها از منطقه است .
توليدکنندگان به دليل ضرورت مکاتبات لازم بين گمرک و منطقه آزاد و صرف نيروهاي متعدد براي پيگيري اي مکاتبات و مقررات متعدد و ارزش نداشتن ضايعات همچنان با اين مشکل مواجهند.
** تشرف سرمايه گذار چيني در انزلي به اسلام
شرکت ايرانيان وارم گروه از سال 1386 فرايند ثبت، تهيه زمين و ساخت کارخانه را آغاز کرد و از سال 1390 بعد از توليد آزمايشي، خط توليد رسمي آن شروع به کار کرد.
محصولات توليدي اين شرکت که با سرمايه گذاري مستقيم خارجي در منطقه آزاد انزلي انجام مي شود در حوزه تجهيزات الکتريکي ضد انفجار کاربرد دارد و در پالايشگاه ها، پتروشيمي، سايت هاي گازي و هر مجموعه اي که داراي ضريب اشتعال بالاست استفاده مي شود.
انواع فلورسنت ها، چراغ هاي کارگاهي، پروژکتورها، تابلوهاي برق، کولرهاي ضد انفجار و انواع اتصالات ضد انفجار بسته متنوع محصولات توليدي اين شرکت است.
سرمايه گذاري اوليه اين شرکت 4 ميليون دلار معادل 30 ميليارد ريال بوده است.
اين شرکت شعبه اي از شرکت واروم چين است که يکي از بزرگ ترين توليد کنندگان اين محصولات در جهان به شمار مي رود.
تمرکز اين شرکت با توليد 120 محصول سري سازي يا سفارشي بازارهاي داخلي ايران است که توليدات خود را به پالايشگاه ها، پتروشيمي، صنايع خودروسازي و ذوب آهن اصفهان عرضه مي کند. در عين حال به صادرات محصول نيز توجه داشته اند که براين اساس به کشورهاي ترکيه، برزيل ، عراق، عربستان(پيش از تنش با ايران)، ترکمنستان و کشورهاي حاشيه درياي خزر صادر کرده اند.
اجراي طرح توسعه شرکت و توليد بخشي از محصولات در حال مونتاژ در منطقه مهمترين هدف حال حاضر شرکت ايرانيان واروم گروپ است تا بعد از پايان آن ميزان اشتغالزايي از 20 نفر فعلي به بيش از 30 نفر افزايش يابد.
زمين تحويلي به اين شرکت از مجموعه شرکت هايي است که در راستاي اجراي منشور اقتصاد مقاومتي، توسط اين سازمان فعال شده است. اين سازمان در دو سال و نيم گذشته حدود 50 شرکت توليدي که داراي مشکلاتي مالي و حتي حقوقي بودند را توانست از طرقي چون تأمين سرمايه در گردش از بانک هاي عامل، تغيير تکنولوژي خط توليد و يا حتي محصول توليدي و در نهايت خلع يد از سرمايه گذار راکد موجود و واگذاري به طرح سرمايه گذاري جديد، به چرخه توليد، صادرات و ايجاد اشتغال بازگرداند.
بائويو ژانگ مدير عامل جوان اين شرکت که تابعيت چيني دارد پس از مدت ها اقامت در ايران به دين اسلام تشرف پيدا کرده و نام يوسف را براي خود انتخاب کرده اکنون در منطقه آزاد انزلي به نام يوسف چيني معروف است و به راحتي فارسي صحبت مي کند.
** توليد 50 نوع درب ضد سرقت
شرکت آسان توليد که محصولات آن دربهاي ضد سرقت ، درب هاي معمولي و ساير محصولات چوبي است از سال جاري وارد چرخه توليد شده است.
تکنولوژي اصلي اين کارخانه از کشور ايتاليا است که در همکاري مشترک با شرکت ترکيه اي در اين منطقه توليد مي کند. نکته قابل توجه اينکه شرکت آسان توليد تکنولوژي دمونتاژ محصول را وارد کشور کرده است.
تاکنون 60 ميليارد ريال سرمايه گذاري با اشتغال 45 نفر صورت گرفته و در صورت عملي شدن طرح توسعه تا سقف 180 نفر ظرفيت اشتغال در اين شرکت وجود دارد.
هدف اصلي شرکت مزبور توليد محصول و انتقال تکنولوژي توليدي است ، چرا که وارد نکردن و رفع نياز واردات خود گامي براي صادرات ارزيابي مي شود و بر همين اساس در حال پيگيري اجراي طرح توسعه خود در جوار زمين کارخانه با همکاري سازمان منطقه آزاد انزلي است.
دست اندرکاران اين شرکت در حال حاضر به دنبال بازار مصرف داخلي هستند، اما 70 درصد تمرکز اين شرکت به صادرات است و به همين منظور حضور در نمايشگاه هاي اوکراين، سوريه و قطر را براي بازاريابي محصولات خود در دستور کار داده اند.
اردشير اميرخيزي مدير عامل و رييس هيات مديره اين شرکت در گفت و گو با هيات رسانه اي اعزامي به انزلي با بيان اينکه در حال حاضر 50 نوع درب ضد سرقت در شرکت آسان توليد به بازار عرضه مي شود، گفت، با توسعه کارخانه اين رقم تا 75 نوع هم قابل افزايش است.
وي با اشاره به اينکه توليد شرکت در حال حاضر بر اساس سفارش انجام مي شود، خاطر نشان کرد که درب هاي ضد سرقت توليد شده در سه کلاس مختلف است و در آينده نزديک چارچوب اين درب ها که در حال حاضر از ترکيه وارد مي شود در داخل توليد خواهد شد.
به گفته اميرخيزي قيمت فروش درب ها در شرکت 6 ميليون ريال است که در بازار مصرف تا 12 ميليون ريال نيز فروخته مي شود.
** شرکت دانش بنيان توليد کننده جت پرينتر
حوزه فعاليت اين شرکت طراحي و ساخت جت پرينترهاي صنعتي و دستگاه هاي چاپ ليزري تاريخ توليد و انقضا به همراه برخي مشخصات ديگر بر روي کالاهاي داراي تاريخ مصرف است. توليد کننده جت پرينتر از 17 سال پيش در سرزمين اصلي مشغول به توليد و فعاليت بوده که به دليل رويکرد صادرات محور اين مجموعه و بهره برداري از مزايا و معافيت هاي منطقه آزاد انزلي براي سرمايه گذاران، اين منطقه را براي توليد و صادرات انتخاب کرده است.
از سال 1395 خط توليد کارخانه به اين منطقه منتقل شده است و اکنون تجهيزات خط توليد جديد خريداري شده و در آينده نزديک در شرکت مزبور نصب و راه اندازي مي شود.
شرکت علم و فناوري سوبار به عنوان يک شرکت دانش بنيان صاحب ثبت اختراع ملي است.
سرمايه اوليه اين شرکت هنگام شروع به کار در منطقه آزاد انزلي 15 ميليارد ريال بوده که هم اکنون براي 22 نفر اشتغالزايي مستقيم فراهم شده است.
اين شرکت در حال حاضر توليدات خود را با توجه به سه زبانه بودن (فارسي، انگليسي و عربي) به تمام کشورهاي خاورميانه و آمريکاي لاتين صادر مي کند. نکته حائز اهميت اينکه اين شرکت در اکثر 64 کشور بازار هدف داراي دفتر نمايندگي است که در اين ميان دفاتر دبي و کانادا فعال ترين هستند.
اين شرکت در فضايي به مساحت يک هزار و 500 متر مربع با زيربناي 800 متر مربع فعاليت مي کند و در صورت رونق فضاي توليد داخلي به افزايش ظرفيت و اجراي طرح توسعه خود در منطقه آزاد انزلي اقدام مي کند.
مهمترين چالش پيش روي شرکت علم و فناوري سوبار در حال حاضر نوع همکاري و بروکراسي اداري ميان ادارات و نهادهاي حاضر در منطقه آزاد انزلي و به طور مشخص گمرک است که در مسير صدور محصولات آن خلل ايجاد مي کند.
** ضايعات از مهم ترين مشکلات منطقه آزاد انزلي/ رد وجود قاچاق در منطقه
مهندس «هادي پنداشته» مدير گسترش و تسهيل در توليد و فناوري هاي پيشرفته سازمان منطقه آزاد انزلي که هيات رسانه اي را هنگام بازديد از شرکت هاي مستقر در آن همراهي مي کرد ، در خصوص مشکلات موجود در اين منطقه گفت: ما قبل از هر اقدامي براي حل مشکلاتي نظير تغيير برخي سرمايه گذارها و فعاليت بانک ها آنها را دسته بندي کرديم.
وي با اشاره به اينکه برخي از افراد در ابتداي فعاليت اين منطقه اقدام به دريافت زمين براي فعاليت ک

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۲۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروند بر سکوی برتر رقابت مناطق آزاد

سازمان منطقه آزاد اروند در همایش ملی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که با حضور وزیر امور اقتصاد در مشهد برگزار شد، در حوزه های حقوقی، عمران و زیربنایی و فرهنگی عنوان برتر را در بین مناطق آزاد کشور کسب کرد.

بر اساس ارزیابی عملکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در شاخص های عمرانی، فرهنگی، تصویرسازی، حقوقی، آی تی و منابع انسانی مناطق آزاد اروند و ارس در بین مناطق آزاد حائز کسب مقام برتر شدند.

سهولت کسب کار، جذب سرمایه گذار و دیگر معیارها، ۳ منطقه ویژه و دو منطقه آزاد توانستند عنوان برتری را به خود اختصاص دهند.

طی نامه حجت اله عبدالملکی دبیرشورایعالی مناطق آزاد به ریاست محترم جمهور و بر اساس امتیازات به دست آمده اروند و ارس به عنوان مناطق سبز انتخاب شده بودند و در این همایش توسط وزیر کشور مورد تجلیل قرار گرفتند.

در ادامه نیز و با توجه به عناوین به دست آمده در حوزه های مختلف، از علی زارعی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

دیگر خبرها

  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد
  • اروند بر سکوی برتر رقابت مناطق آزاد
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است
  • ضرورت روزآمدسازی دانش و اطلاعات مدیران مناطق نفت‌خیز جنوب