Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-27@15:07:12 GMT

تفاوت دلار مبادله‎ای و آزاد به 700 تومان رسید

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۱۱۶۰۷

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به به اینکه تفاوت نرخ ارز مبادله و ارز آزاد یک ماه گذشته حدود ۵۰۰ تومان بود، اعلام کرد در حال حاضر تفاوت این دو نرخ به ۷۰۰ تومان رسیده است.
به گزارش تسنیم محمد لاهوتی با اشاره به اینکه بانک مرکزی باید بازار ارز را درست مدیریت کند و از یکسان‌سازی قیمت ارز هم هراس نداشته باشد، اظهار داشت: این انتقاد به دولت وارد است که بازار را به درستی مدیریت نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکانه‌های ارزی نباید باعث تلاطم بازار و نابسامانی اقتصادی در کشور شود.
وی افزود: طبق قوانین تکلیفی و برنامه‌های توسعه دولت موظف است متناسب با تورم هر سال نرخ ارز را افزایش دهد اما این قوانین اجرایی نشده است.
عضو شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی ادامه داد: فاصله نرخ ارز مبادله‌ای و بازار آزاد بیشتر شده است و وقتی نرخ ارز مبادله‌ای افزایش پیدا می‌کند، اگر بانک مرکزی بازار را مدیریت نکند و به میزان لازم ارز در بازار تزریق نکند نرخ ارز آزاد هم افزایش خواهد یافت و این رشد قیمت بیش از مقداری خواهد بود که در نرخ ارز مبادله ای شاهد بوده ایم.
به گفته لاهوتی، این افزایش تقریبا تصاعدی است، تا جایی که تفاوت نرخ ارز مبادله و ارز آزاد یک ماه گذشته حدود 500 تومان بوده ولی بعد از افزایش قیمت ارز مبادله‌ای از سوی بانک مرکزی تفاوت این دو نرخ به 700 تومان رسیده است.
وی بیان کرد: چون بانک مرکزی سیاست تک نرخی کردن ارز را دنبال می‌کند و برای رسیدن به ارز تک نرخی در ابتدا باید نرخ ارز واقعی شود بعید نیست که در شرایط کنونی بانک مرکزی اجازه دهد نرخ ارز (مبادله‌ای) تا مرز بیش از اعداد و ارقام فعلی بالا برود تا در زمان یکسان‌سازی نرخ ارز میانگین قیمت ارز مبادله‌ای و ارز آزاد را به عنوان نرخ واحد و ارز تک نرخی اعلام کند.
به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، یکی از اشکالات اساسی این روش غیر قابل پیش‌بینی بودن و غیر قابل محاسبه بودن نرخ ارز در زمان حصول و وصول وجوه کالاهای صادراتی است.
گفتنی است، نرخ ارز مبادله‌ای تا زمان نگارش این مطلب، سه هزار و 411 تومان بود که نسبت به ارز بازار با قیمت چهار هزار و 10 تومان، حدود 600 تومان اختلاف قیمت را نشان می‌دهد. طی روزهای اخیر قیمت سکه و ارز به طرز چشمگیری افزایش یافته، به نحوی که حدود 25 هزار تومان به قیمت سکه و 100 تومان هم به قیمت دلار اضافه شده است. برخی از کارشناسان اعتقاد دارند یکی از مهم ترین دلایل اتفاقات اخیر بازار‌های ارز و سکه (که در مقطعی به بورس هم سرایت کرد) به دلیل اخباری است که در خصوص خروج آمریکا از برجام به گوش می‌رسد. در حال حاضر، با توجه به اینکه این خبر هنوز به صورت رسمی رنگ واقعیت به خود نگرفته و کنگره آمریکا هم پس از اعلام موضع ترامپ که طی هفته اخیر صورت می‌گیرد، 60 روز فرصت دارد آن را بررسی کند، احتمال دارد تا نهایی شدن تصمیم آمریکا، این وضعیت در بازارهای سکه و ارز ادامه داشته باشد.
چنانچه فارس گزارش داده نیز، روز گذشته برخی صرافی‌های میدان و خیابان فردوسی نرخ فروش ارز را به 4007 تا 4009 تومان کاهش دادند.
این کاهش به واسطه عرضه ارز مداخله‌ای بانک مرکزی از طریق این صرافی‌هاست. همین اقدام موجب شکل‌گیری صف در مقابل این صرافی‌ها شد، البته برخی صرافی‌ها هم در دامنه قیمتی 4030 تا 4050 تومان دلار به فروش رساندند.
این عرضه پس از آن صورت گرفت که طی دو روز گذشته، بسیاری از صرافی‌ها از فروش دلار خودداری کرده و فقط خریدار ارز بودند. این پدیده موجب بروز مشکلات برای برخی متقاضیان واقعی ارز شده بود.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۱۱۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟

روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه‌شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد. بازیگران بازار ارز کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار حمایت‌های بانک مرکزی را ۲عامل مهم در راستای کاهشی شدن روند نرخ ارز می‌دانند. پس از اتمام درگیری‌های منطقه‌ای و فاصله گرفتن ریسک‌های سیاسی از بازار، روند افزایشی نیمه دوم فروردین ماه در حال جبران است. در طی این روند افزایشی که صرفا با اتکا بر هیجانات معامله‌گران صورت گرفت، حجم معاملات زیاد نبود در نتیجه جبران آن نیز ساده‌تر صورت می‌گیرد و بازار با حمایت شدیدی مواجه نمی‌شود.

دیروز چهارشنبه ۵اردیبهشت‌ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیر رسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز سه‌شنبه به پله خروجی کانال ۶۴هزار تومانی رسیده بود، در بازار صبح روز گذشته فعالیت خود را با افت قیمتی چشم‌گیر در مرز ۲ کانال ۶۳ و ۶۴هزار تومانی آغاز کرد.

این افت قیمت به‌گونه‌ای پیش رفت که در ساعاتی از ظهر روز گذشته اسکناس آمریکایی در کانال۶۳هزار تومانی معامله شد. اما در نهایت آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۹۵۰تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۶۴هزار تومان ثبت شد. قیمت فردایی این ارز در عصر روز گذشته نیز در بازه ۶۴هزار تا ۶۴هزار و ۲۰۰تومان ثبت شد. همزمان با قیمت دلار نرخ دیگر شاخص‌های ارزی نیز در روز گذشته کاهشی بود. اسکناس یوروی آزاد با ۶۵۰تومان کاهش در رقم ۶۸هزار و ۶۰۰تومان فروخته شد. پوند نیز افت قیمتی ۵۰۰تومانی را تجربه کرد و در رقم ۷۹هزار و ۷۵۰تومان معامله شد.

شروع عملیات تعدیل دلار رسمی؟

فعالان بازار ارز در روز‌های اخیر شاهد خروج نرخ دلار رسمی از شرایط میخکوب و رشد آن بودند. نرخ دلار رسمی در هفته‌های اخیر در نیمه‌های کانال قیمتی ۴۳هزار تومانی از حرکت ایستاده بود و نوسانی نداشت. اما از سوی دیگر قیمت این ارز در بازار آزاد نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد و در نتیجه فاصله این ۲نرخ افزایش یافت. افزایش فاصله میان نرخ‌های رسمی و غیررسمی با افزایش رانت ارزی در کشور زمینه‌ساز فعالیت‌های سودجویانه می‌شود. در نتیجه بسیاری از کارشناسان ارزی معتقدند که تعدیل نرخ رسمی با توجه به بازار آزاد از جمله وظایف مهم بانک مرکزی است. روز گذشته هر برگ دلار رسمی ۱۴۲تومان رشد کرد و در رقم ۴۴هزار و ۳۸تومان معامله شد. فاصله نرخ‌های رسمی و غیررسمی در بازار حدود ۲۰هزار تومان است.

سکه به دنبال طلای جهانی

افت قیمت طلای جهانی و همچنین نوسانات کاهشی دلار آزاد زمینه‌ساز کاهش قیمت سکه طلا شده است. هر قطعه سکه طلای طرح جدید در بازار روز گذشته با افت قیمتی یک‌میلیون تومانی در رقم ۴۱میلیون و ۹۰۰هزار تومان معامله شد. همچنین نیم و ربع سکه نیز در بازار روز گذشته به ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومان افت قیمت را تجربه کردند و در ارقام ۲۴میلیون و ۹۰۰هزار تومان و ۱۵ میلیون تومان به فروش رسیدند.

دیگر خبرها

  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • جدیدترین قیمت دلار، یورو و درهم در مرکز مبادله ارز | افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای
  • قیمت دلار چقدر شد؟ / نرخ روز ارزهای مبادله‌ای
  • افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای/ دلار چند شد؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • افزایش نرخ دلار و یورو در معاملات امروز مرکز مبادله ارز و طلا