Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری طرح توسعه گلخانه‌ها، گفت: از سال۹۲ تا کنون توسعه گلخانه ها در کشور رشد ۴۵درصدی داشته است.

اقتصادآنلاین-سپیده قاسمی؛ ولی الله بنی عامری امروز در همایش بررسی چالش های تولید محصولات سبزی و صیفی گلخانه ای با بیان اینکه کم آبی بخش کشاورزی و در نتیجه امنیت غذایی کشور را تهدید می کند، اظهار کرد: ما دچار بحران شدید آبی شده ایم که علاوه بر کاهش تولید افت کیفیت محصول را نیز به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یکی از راهکارهای که می تواند کشور را از این شرایط نجات دهد توسعه و اصلاح گلخانه ها در کشور است.

بنی عامری در تشریح مزایای کشت گلخانه ای، اظهار کرد: استفاده بهینه از اراضی، ایجاد اشتغال پایدار و بهبود تراز تجاری مثبت از نتایج اجرای طرح توسعه و اصلاح گلخانه در کشور است.

وی تاکید کرد: کشور ما با وجود نیروی کار ارزان، شرایط اقلیمی مناسب، تنوع آب و هوایی، نزدیکی به بازارهای مصرف و انرژی در دسترس مزیت های خوبی برای توسعه کشت و تولید محصولات گلخانه ای دارد.

بنی عامری ارزش محصولات گلخانه ای در جهان را 100 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ایران سهم اندکی از این بازار دارد اما، با توجه به مزیت های که برشمرده شد می تواند سهم خود را به نحو قابل توجه ای افزایش دهد.

مجری طرح توسعه گلخانه ها سیاست های اصلی توسعه گلخانه در کشور را هدایت کشت بخش از سبزی و صیفی از عرصه به گلخانه، ایجاد واحدهای بزرگ و اقتصادی گلخانه ای، فراهم نمودن زمینه اشتغال برای دانش آموختگان، تولید محصولات باغی دارای مزیت اقتصادی، افزایش تولید نشاء، نهال و بذر هیبرید سبزی و صیفی، انتقال دانش فنی و تکنولوژی مدرن جهان و توسعه صادرات در جهت مثبت شدن تراز تجاری بر شمرد.

وی ادامه داد: همچنین تولید محصول سالم و گواهی شده، تشکیل زنجیره تولید، ساماندهی بازار و برند سازی از مهترین سیاست های اجرای این طرح است.

بنی عامری با تاکید بر اینکه کشت گلخانه های می تواند نقس مهمی در کاهش مصرف آب داشته باشد، افزود: هر ساله در کشور 6 میلیون تن گوجه فرنگی در سطحی حدود 150 هزار هکتار کشت می شود که می توان با انتقال کشت این محصول به گلخانه سطح زیر کشت آن را به 23 هزار هکتار کاهش داد.

وی اضافه کرد: با انتقال کشت تنها دو محصول گوجه فرنگی و خیار از عرصه به گلخانه مصرف آب برای تولید این محصولات به ترتیب 76 درصد و 82 درصد کاهش می یابد.

بنی عامری با تاکید بر اینکه کاهش مصرف آب درتولید گوجه فرنگی از برنامه های جهانی است، گفت: در مرکز جهانی گوجه فرنگی در هلند کاهش مصرف آب برای هر کیلو گرم گوجه فرنگی به ترتیب به 60 لیتر، 30 لیتر، 15 لیتر و 4 لیتر هدفگذاری شده است و ما نیر باید با توسعه کشت گلخانه ای مصرف آب را به این اعداد برسانیم. 

مجری طرح توسعه گلخانه ها تاکید کرد: با توسعه کشت گلخانه ای در کشور 190 هزار هکتار از اراضی مرغوب کشاورزی آزاد سازی خواهد شد.

بنی عامری سطح توسعه و اصلاح گلخانه در افق 1404 را پنج هزار و 305 هکتار با تولید 21 میلیون تن و صادرات 10 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی عنوان کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بخش کشاورزی ایجاد اشتغال نیروی کار انرژی جهان دلار ایران اشتغال گوجه فرنگی هلند کشاورزی محصولات کشاورزی ایجاد اشتغال بخش کشاورزی کشاورزی محصولات کشاورزی گلخانه گلخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۶۳۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

کد خبر 6089969

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان