Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور گفت: بعد از مرحله اول مداکرات هر ماه ۷۰۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه ما آزاد می‌شد و سپس برای توافق نهایی رفتیم.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی بعد از ظهر امروز در جلسه شورای اداری و افتتاح همزمان نمایشگاه فرش تبریز و پروژه‌های زیربنایی و اقتصادی که در نمایشگاه بین‌المللی فرش تبریز برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم همه در پناه راه و سیره پیامبر بوده و بتوانیم الگویی برای جوامع پرمشکل باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه خدا یک وظیفه بزرگی بر عهده ما مسلمانان گذاشته است، گفت: خداوند می‌فرمایند پیامبر اسوه برای شما بوده و شما باید اسوه سایر افراد جهان باشید.

رئیس‌جمهور ایران افزود: امید است در سایه عشق به خاندان رسالت، این وظیفه بزرگ را انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه یک نوجوان و جوان می‌تواند هادی یک جامعه باشد، گفت: امام جواد (ع) در نوجوانی به امامت رسیده و در جوانی به شهادت رسیدند.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز برای من یک روز خوشحال‌کننده‌ای بود که در خدمت مردم آذربایجان بودم، گفت: طرح‌ها و پروژه بسیار زیادی افتتاح شد که فقط دو پروژه آن قیمت ۱۲ هزار میلیارد تومانی داشت و کار بسیار عظیم در یک روز و یک استان بوده و به معنی حضور، تلاش و ایثار مردم بود.

وی تصریح کرد: من از تبریز خاطرات خوشی دارم و در سال ۵۷ به کرات به تبریز و بازار تبریز و در اواخر اردیبهشت ماه حضور داشتم و چندین نوبت به دعوت مرحوم شهیدان قاضی و مدنی به استان سفر‌ها داشتم.

رئیس‌جمهور کشورمان افزود: روز حضور من در تبریز مصادف با اعتراضات زیادی شد و لحظه‌های بسیار حساسی بود، در آن دوران به پایگاه هوایی تبریز رفتم که شهید فکوری فرمانده آن پایگاه بود.

روحانی با بیان اینکه تبریز نقش مهمی در حوادث داشته و اتکاء نظام در روز‌های سخت به همه مردم و به ویژه تبریز بسیار مهم است، گفت: حادثه ۲۹ بهمن سال ۵۶ یک تکان بزرگی بود و رژیم هم فهمید که دیگر توان مقابله ندارد که ادامه آن منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.

وی گفت: تلاش و ایثار مردم و هنرمند بودن مردم نشان از مجاهدات تبریز است، بافت بزرگترین فرش دستبافت یه ابعاد ۶۰۰ متری مصداق آن است.

روحانی به کار‌های هنری عظیم مردم در بخش فرش اشاره کرد و گفت: فرش تبریز جزو هنر‌هایی است که بی‌مثال است به طوریکه ما فرشی در این نمایشگاه داریم که ۴۵ سال پا خورده و روز به روز بر قیمت آن افزوده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این میزان استعداد در استان عالم‌پرور یک نعمت است چراکه اگر بخواهیم علامه‌ها را تقسیم کنیم، بیشترین علما مربوط به این دیار می‌باشد.

رئیس جمهور افزود: استان دارای علما، نخبگان، شعرا و ادبای بزرگی است و الحمدالله الان نیز یک هماهنگی بین مردم و مسوولان استان دیده می‌شود.

روحانی با اشاره به شرایط سیاسی کشور و منطقه در هفته‌های اخیر بیان کرد: ما از آغاز دولت یازدهم شعار این را داشتیم که ایرانی‌ها تنها در دفاع مقدس پیروز میدان نیستند بلکه در سایر زمینه‌ها اگر وارد شوند، این مردم هوشیار می‌توانند پیروز میدان باشند.

وی گفت: ما انسان‌های شایسته‌ای داریم که در برابر کشور‌های بزرگ می‌توانند بحث کنند و با منطق، حق ملت ایران را به کرسی نشانده و به موفقیت دست یابند.

در مذاکرات هسته‌ای همه اختیارات را داشتم

رئیس جمهور افزود: کار بزرگی شد و در مرحله اول مذاکرات رهبر معظم انقلاب، همه اختیارات را به من واگذار کردند و ما توانستیم در کمتر از۱۰۰ روز به توافق موقت و پیروزی دست یابیم.

روحانی ادامه داد: از آن تاریخ هر ماه ۷۰۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه ما آزاد می‌شود و سپس برای توافق نهایی رفتیم و دوباره من در محضر رهبری خواستار در اختیار قرار گرفتن تمام اختیارات بودم، ولی ایشان فرمودند که من مصلحت شما نمی‌دانم و بگذارید کل نظام مسوولیت را بر عهده گیرند و نمایندگان مجلس هم کمک کنند.

وی اضافه کرد: این امر بار مسوولیت تاریخی بوده و هست و نصیحت‌های ایشان را الان متوجه می‌شوم که در چارچوب وحدت ملی و مصلحت نظام بود.

رئیس جمهور گفت: ما توافقی را قبول کردیم که شورای عالی امنیت ملی، شورای نگهبان، مجلس و رهبری قبول کردند و در شورای امنیت ملی ۷ جلسه برگزار شد. لازم بود تا همه مردم بار این را امر بر عهده گیرند و در نهایت ۲۳ تیرماه سال ۹۴ این توافق با ۶ قدرت بزرگ دنیا را امضا کردیم.

روحانی اکید کرد: در دی‌ماه این توافق اجرایی شد؛ همه حرف‌هایی که به دولت و نظام گفته می‌شد که آن‌ها با نهاد‌های بین‌المللی کار ندارند، از بین رفت، ایرا‌ن‌هراسی نباید در دنیا باشد و همه باید بدانند ایران ملتی قوی و مقاوم دارد.

وی گفت: پیشنهاد ما به سازمان ملل مبنی بر جهان عاری از خشونت در سازمان ملل به نام ایران به تصویب رسید و معلوم شد که ایران دنبال خشونت نیست و پیشتاز امنیت جهان است.

روحانی تاکید کرد: هر روز شرکت‌های زیادی وارد ایران می‌شوند و همین نیروگاهی که امروز در سهند بناب افتتاح کردیم یکی از آثار کوچک برجام است.

وی با بیان اینکه تندرو‌های آمریکا، صهیونیست و عربستان مخالف برجام بودند، گفت: دلیل اختلاف آن‌ها این بود که ما با این توافق صددرصد مخالف هستیم چراکه سازمان ملل به صراحت در قطعنامه ۲۲۳۱ گفته است که ایران حق غنی‌سازی هسته‌ای دارد.

روحانی افزود: اگر برجام پابرجا باشد، تمام تحریم‌هایی تسلیحاتی به صورت اتوماتیک در رابطه با هسته‌ای سال آینده برداشته می‌شود. برخی‌ها می‌گویند که برجام تمام شود در حالیکه همین برجام الان نیز ثمره زیادی دارد. در عین حال فشار عظیمی بر مردم وارد کرده و با خروج آمریکا از توافق و ایجاد ریسک می‌خواستند در کشور ایجاد مشکل می‌کنند.

این خبر تکمیل می‌شود

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسن روحانی رئیس جمهور جلسه شورای اداری نمایشگاه فرش تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۵۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟

نشانه‌هایی وجود دارد که تماس‌های مخفی بین ایالات متحده و ایران، نه تنها در مورد بحران غزه بلکه در مورد پرونده هسته‌ای نیز در جریان است.

به گزارش اکوایران، ایران پس از عملیات پهپادی و موشکی به اراضی اشغالی و پاسخ محدود (رژیم) اسرائیل، ارزیابی کرد که توانسته با بازدارندگی هسته‌ای اسرائیل و اتحاد نظامی اسرائیل و آمریکا به طور مؤثری مقابله کند.

بازنگری در دکترین هسته‌ای

به نوشته استیمسون، ایران با دو دشمن روبروست که هر دو از تسلیحات هسته‌ای برخوردار بوده، در حالی که ایران فاقد آن است. با این حال، در صورت تشدید بیشتر تنش‌ها، ایران به احتمال زیاد برای ایجاد بازدارندگی در برابر حملات آینده، به سمت گریز هسته‌ای پیش خواهد کرد.

در آستانه حمله محدود (رژیم) اسرائیل در ۱۹ آوریل، سرلشکر احمد حق‌طلب، رئیس سازمان حفاظت و امنیت هسته‌ای در مورد لزوم بازنگری در استراتژی هسته‌ای ایران در نتیجه افزایش تهدیدات آمریکا و (رژیم) اسرائیل صحبت کرد. او گفت: «اگر اسرائیل تصمیم بگیرد از تهدید حمله به مراکز هسته‌ای ایران به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر تهران استفاده کند، بازنگری در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و گذر از تحفظات قبلی اعلام‌شده توسط کشور، ممکن و قابل‌تصور است».

هم‌زمان، روزنامه شرق مدعی شد امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل و معاون سابق دبیر شورای عالی امنیت ملی تماس‌های آرام خود با آمریکا را نه تنها در مورد بحران غزه بلکه در مورد موضوع هسته‌ای نیز ادامه داده است.

بن‌بست مذاکرات و توافق موقت

آخرین دور مذاکرات رسمی هسته‌ای در سپتامبر ۲۰۲۲ با پیشنهادی از سوی جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی به پایان رسید که به انجام نرسید.

مذاکره روسیه آمریکا درباره ایران ریابکوف رابرت مالی

ایران خواستار پایان‌دادن به اختلافات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد مسائل پادمان، لغو تحریم‌های آمریکا علیه سپاه پاسداران و تضمین ایالات متحده مبنی بر تداوم هرگونه توافق فراتر از دولت بایدن بود. چنین امتیازاتی حاصل نشد.

در غیاب توافق رسمی، آمریکا و ایران در ماه می‌۲۰۲۳ در عمان به تفاهم موقتی دست یافتند که ادعا شده بر اساس آن، ایران متعهد شد که غنی‌سازی اورانیوم را فراتر از ۶۰ درصد انجام ندهد، پنج شهروند دوتابعیتی ایرانی‌آمریکایی را آزاد کند و در ازای آن، وجوه بلوکه‌شده‌اش توسط آمریکا آزاد گردد. واشنگتن همچنین سیگنال‌هایی فرستاد که تحریم‌های نفتی علیه ایران را تشدید نخواهد کرد.

هدف از تفاهم موقت میان بِرَد مک‌گورک، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه و شمال آفریقا در کاخ سفید و علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای وقت ایران دورزدن کنگره آمریکا بود که در غیر این صورت، فرصت بررسی دقیق و احتمالاً مسدودکردن یک توافق رسمی را داشت. با این حال، اسرائیل با این موضوع مخالفت کرد و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل در تماس تلفنی ۸ ژوئن ۲۰۲۳ به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داد که اسرائیل به هیچ توافقی بین واشنگتن و تهران پایبند نخواهد بود.

جنگ‌هایی که سد مذاکرات شدند

همچنین همکاری نظامی ایران و روسیه با واکنش منفی کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا مواجه شد. حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ به شدت بر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سال ۲۰۱۵ تأثیر گذاشت و عملاً روندی که با ایران در سال ۲۰۰۸ آغاز شده بود را نابود کرد.

جنگ اوکراین

با افزایش قیمت انرژی پس از حمله روسیه به اوکراین، برخی از فشارهای اقتصادی فوری بر ایران کاهش یافت. روسیه و ایران به هم نزدیک‌تر شدند و روایت افول غرب و نیاز به «نگاه به شرق» در تهران قوت یافت.

با این حال، روابط اقتصادی نزدیک‌تر با روسیه و چین نتایج مطلوبی را برای رشد اقتصادی ایران به همراه نداشت. ایران قرار بود مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا را در عمان در اواسط اکتبر ۲۰۲۳ از سر گیرد. آغاز جنگ غزه مانع از این امر شد، هرچند گزارش شده که دو طرف در ژانویه ۲۰۲۴ برای بحث در مورد حملات حوثی‌ها در دریای دیدار کردند.

در بحبوحه ادامه جنگ غزه و افزایش تنش‌ها میان آمریکا و گروه‌های مقاومت منطقه، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران تولید اورانیوم با خلوص بالا را افزایش داده و از اواسط ۲۰۲۳، کاهش تولید را معکوس کرده است. مقامات آمریکایی بر این باورند که ایران در صورت غنی‌سازی بیشتر، سوخت کافی برای گریز هسته‌ای را در اختیار دارد و زمان لازم برای آن را می‌توان با روز اندازه‌گیری کرد، نه با ۱۲ ماه که توسط برجام تعیین شده بود.

گزینه‌های غرب

هنوز هم برنامه‌هایی روی میز وجود دارد که می‌تواند مذاکرات هسته‌ای را احیا کند. تهران اعلام کرده که عمانی‌ها یک مکانیسم «کم در برابر کم» یا «گام‌به‌گام» مشابه توافق می‌۲۰۲۳ ارائه کرده‌اند. یکی دیگر از احتمالات که توسط علی واعظ و ولی نصر پیشنهاد شده، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به عنوان راهی برای جبران محدودیت‌هایی در برنامه هسته‌ای ایران است.

همچنین گزارش‌هایی از طرح ژاپن برای احیای مذاکرات هسته‌ای به گوش می‌رسد، اگرچه هیچ جزئیاتی منتشر نشده است. ژاپن سابقه‌ای در میانجیگری هسته‌ای ندارد، اما به عنوان میانجی برای دستیابی به آتش‌بس جنگ ایران و عراق نقش مهمی ایفا کرد.

اگر نهایتاً مرگ برجام اعلام شود، غرب سه گزینه دارد: بازدارندگی، اقدام نظامی یا مذاکرات جدید. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که برجام را در سال ۲۰۱۵ تأیید کرد، در اکتبر ۲۰۲۵ منقضی می‌شود. پیش از آن، بریتانیا یا فرانسه می‌توانند در صورت غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران به سطح گریز هسته‌ای، تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران را «بازگردانند». ایران تهدید کرده که در صورت بازگشت تحریم‌ها، از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (مانند کاری که کره شمالی در سال ۲۰۰۲ انجام داد و سپس به ساخت بمب اقدام کرد) خارج خواهد شد.

سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا ایالات متحده در پی حمله تلافی‌جویانه ایران به اسرائیل در ۱۳ آوریل، تحریم‌های نفتی را تشدید خواهد کرد؟ دولت بایدن تحریم‌های جدیدی را علیه تولید پهپاد و فولادسازی ایران اعلام کرده، اما هیچ اشاره‌ای به تحریم‌های نفتی نداشته است. با توجه به اینکه تنها مزیت توافق فعلی بین دو کشور این بوده که ایران می‌تواند نفت را به چین بفروشد، به احتمال زیاد وضعیت شکننده موجود در طول انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد یافت.

با این حال، حتی اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، احتمالاً در مورد کاهش تحریم‌ها علیه ایران با احتیاط عمل خواهد کرد.

ممکن است ایران برای حفظ برجام بر روی کاغذ، تا زمانی که قطعنامه سازمان ملل در سال ۲۰۲۵ منقضی شود و شورای امنیت دیگر «درگیر» این موضوع نباشد، از اهرم‌های خارج از موضوع هسته‌ای استفاده کند.

جنگ غزه همچنین هم محدودیت‌ها و هم فرصت‌های ایران و گروه‌های مقاومت را برای مقابله با اسرائیل و آمریکا نشان داد. عملیات مستقیم ایران به (رژیم) اسرائیل، تحلیل دقیق‌تری از واکنش اسرائیل و آمریکا به ایران، خارج از «منطقه خاکستری» را در اختیار تهران قرار داد. ایران با ارزیابی این اطلاعات، می‌تواند برای استفاده در مذاکرات هسته‌ای آتی اهرم فشار به دست آورد.

بهترین راه پیش رو می‌تواند ادامه تعهدات تک‌ماده‌ای از سوی دو طرف بوده و در عین حال، خط‌قرمزها برای جلوگیری از تشدید درگیری در هر دو عرصه هسته‌ای و منطقه‌ای را رعایت کند. با درس‌گرفتن از تجربیات گذشته، هنوز هم یافتن راه‌حلی متوازن برای حل‌وفصل موضوع هسته‌ای بر اساس فرآیندی گام‌به‌گام امکان‌پذیر است.

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • عکس/ کودک کشی در غزه همچنان ادامه دارد (۱۶+)
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی